24. Anton Andersson

 
 

Sveriges mest meriterade padelspelare Anton Andersson berättar om resan till toppen, om nytändningen och tipsar om det viktigaste slaget och det vanligaste misstaget.

 
Foto: Padelfotografen

Foto: Padelfotografen

 
 

Det som är roligt med kicksmashen är ju att man behöver egentligen inte ta i om man tajmar bollen rätt. Det gäller att hitta borstningen på bollen. Det är topspin man behöver så att när bollen träffar bakväggen så sprätter den upp.

 

Redan 2012 hittade Anton Andersson padeln och 2016 blev han svensk mästare med Ola Brodén. Anton har flest landskamper i svenska landslaget, har spelat hela 4 VM och 2 EM och är känd för sin smash och rörlighet på banan.

Här får vi ta del av Antons padeläventyr, från hur han hittade padeln i Båstad tills hans vinst nyligen i Swedish Padel Open.

Han delar även med sig av sina mål under 2019 med Pablo Figueroa och svarar på lyssnarfrågor så som det viktigaste slaget och det vanligaste misstaget.

Anton var en av de första spelarna jag läste om och när han tackade ja till att vara med i podden blev blev jag verkligen glad. Det är lätt att tycka om Anton för han är så himla trevlig och med förtjusning lyssnade jag på hans olika äventyr inom padel.

Vi har den stora äran att få presentera kicksmashmagikern och Sveriges mest meriterande padelspelare genom tiderna, Anton Andersson i Padelpodden!

Nu kör vi!


Lyssna på Padelpodden:

Programledare är William Sjögren Gomez och redigeringen görs av MJE Music.