21. Jonas Bergdahl Lindkvist

 
 

Jonas Bergdahl Lindkvist tog initiativet till Stockholms första padelutbildning. Här berättar han hur idén blev verklighet och varför utbildningen är så viktig för svensk padels framtid.

 
21 Jonas Bergdahl Lindkvist Danderyds gymnasium Padelpoden.jpg
 
 

Ambitionen är att så många som möjligt av dem som går det här programmet ska kunna leva på det här i framtiden och samtidigt få en bra utbildning vid sidan om.

 

I detta avsnitt träffar vi Jonas Bergdahl Lindkvist som är lärare i fotboll och i idrott och hälsa på Danderyds gymnasium. När skolan skulle starta ett nytt program fick han idén om en padelutbildning och våren 2017 började han arbeta kring en nationell idrottsutbildning med padel som inriktning.

Vägen har inte varit rak men Jonas är inte den som ger sig i första taget. En gymnasieutbildning med padel på schemat blir äntligen verklighet då Danderyds gymnasium, Svenska Padelförbundet och Good to Great inleder ett nytt samarbete och skapar Stockholms första padelutbildning.

Jonas är på topphumör när vi träffas och även hans kollegor är på bra humör. Det är verkligen lätt att prata med honom och det märks att han brinner för padel. Med det sagt är vi glada att få presentera Jonas Bergdahl Lindkvist i Padelpodden.

Nu kör vi!


Lyssna på Padelpodden:

Programledare är William Sjögren Gomez och redigeringen görs av MJE Music.